Blog

Actualitat i consells

Meditar amb la teva mascota

gen. 21, 2021 | Salut

Amb la vida atrafegada que tots portem, què millor que prendre uns moments de respir i de tranquil·litat. Avui us explicarem com meditar amb la teva mascota.

Les mascotes després de moments d’estrès i nervis acostumen a sacsejar-se per treure’s l’estrès, però les persones no tenim aquesta sort, així que és bo parar un moment i relaxar-nos. I què millor que compartir aquests moments amb els nostres peluts. La meditació té molts beneficis pels gossos, ja que els relaxa, reforça el llaç emocional cap a tu, i els fa més oberts a aprendre coses noves.

En el llibre How to meditate with your dog, James Jacobson ens dóna alguns consells bàsics per començar a meditar amb la nostra mascota. Tan sols necessites dedicar-hi 10 minuts al dia.

Espai còmode

Escull un espai on tu i la teva mascota us sentiu còmodes, ja sigui el terra, damunt d’una estora, al sofà…i adopta una postura que et sentis còmode, pots seure, estirar-te, reclinar-te.

I adapta l’ambient com més et vingui de gust, amb música de fons, espelmes o encens.

Respiració

La base de qualsevol meditació està en la respiració. El primer que has de fer és seure amb el teu pelut i seguir la seva respiració. Comença posant-li una mà al seu pit i l’altre a la part de baix del llom. Al principi segurament hauràs de respirar més ràpid, però amb el temps i la constància notaràs que la seva respiració es torna més relaxada i es mimetitza amb la teva. Acostumar-se a la respiració et pot portar una setmana, has de tenir paciència.

Deixa anar els pensaments

L’objectiu final és aconseguir deixar la ment en blanc, però es necessita molt de temps i pràctica per aconseguir-ho. Comença  concentrant-te en la respiració del teu gos, en acariciar-lo i mirar-lo, i en deixar de pensar en altres coses.

Finalitza la meditació

Pensa alguna manera de finalitzar el ritual de meditació, dient alguna paraula com gràcies o un mantra, una frase que t’iinspiri.

Constància

Intenta trobar 10 minuts del teu dia a dia fer fer-ho, i dona’t dos setmanes de marge per analitzar els resultats i saber si t’agrada i et funciona. Els millors moments són al començar o al finalitzar el dia.

 

Tot i que a l’article us parlo de meditar amb la teva mascota, gos, evidentment també ho podeu provar de fer amb els vostres gats o demés companys peluts.

Heu provat de meditar amb la vostra mascota? Des de Pura vida animal volem conèixer les vostres experiències.