Serveis

Que oferim

Nutrició animal

Som el que mengem, es per això, que la nutrició juga un paper fonamental en la nostra salut i la dels nostres peluts.

Els aliments que ingereixen, afecten directament a tots els sistemes del seu organisme. Es coneix, que certes malalties son causades per una dieta inadequada, pel que l’excés i l’absència de nutrients, i la seva qualitat, determinarà el nivell de salut i vitalitat del teu company.

Alimentant-lo amb menjar biològicament apropiat, creixerà més sa i saludable; i evitareu visites indesitjades al vostre veterinari/a.

Gràcies als coneixements dels que disposo en nutrició natural espècie-específica, Medicina Tradicional Xinesa (MTC) i medicina Ayurvèdica, dissenyo dietes específiques per a cada cas en particular, ja sigui per manteniment o com a tractament.
Disposem de consultes d’assessorament nutricional i dietes de prescripció natural. No dubtis en contactar amb nosaltres

Que l’aliment sigui la teva medicina, i que la teva medicina sigui el teu aliment.

Hipócrates (460-370 a.C.)

Homeopatia

L’homeopatia es una medicina que basa el seu tractament en seleccionar un medicament que cobreixi tots els símptomes del pacient, tant els físics com els psíquics i emocionals. Una mateixa malaltia, cada animal, la viu d’una manera, amb uns símptomes i unes emocions particulars, per això es tant útil l’homeopatia. Podem concloure, que l’homeopatia utilitza tractaments individualitzats i específics per a cada pacient.

Els medicaments homeopàtics, poden ser d’origen vegetal, animal, mineral o material biològic.
Per la seva preparació, es parteix d’una “tintura mare”, que seria el medicament concentrat, i es va diluint a la vegada que se li practiquen una sèrie d’agitacions. Al diluir i agitar, les molècules de medicament, es transformen en nanomolècules. Quantes més dilucions i agitacions, més nanomolècules actives s’obtenen del medicament.

Lo que fa el medicament homeopàtic, es activar els mecanismes de regulació i curació de l’organisme, activant o desactivant l’expressió de les proteïnes i dels gens.

La diferència entre la medicina biomoduladora i l’homeopatia, es simplement, la dilució. La medicina biomoduladora, utilitza petites dilucions en les que encara es poden trobar molècules de medicament; i l’homeopatia, utilitza dilucions infinitesimals on ja no es troben molècules de medicament, sinó nanomolècules, i per tant, el seu efecte es més profund i específic que amb la resta de medicaments.

Existeixen missatges amb els que el cos humà comunica al seu hoste les malalties, en el llenguatge que disposa: els símptomes. La medicina ortodoxa destrueix al missatger sense escoltar el missatge.

María E. Urbina, Homeòpata

Acupuntura

L’acupuntura es una part de la Medicina Tradicional Xinesa (MTC), junt amb la fitoteràpia, la nutriteràpia y el Tui-Na (massatge). Segons la MTC, la malaltia es el resultat del desequilibri energètic del cos. Per tant, l’acupuntura s’encarrega d’equilibrar aquesta energia i ajudar al cos a l’autocuració, inoculant petites agulles en punts específics del cos.

Al inocular aquestes agulles, es produeixen canvis fisiològics en l’organisme, per exemple, s’estimulen nervis, es pot incrementar la circulació sanguínia en certes àrees, alliberar hormones…

Aquesta tècnica s’utilitza a la Xina des de fa uns 3.000 anys, per tractar algunes dolències. La MTC es pot utilitzar com a medicina preventiva, així com, medicina curativa i pal·liativa, en els casos els que estigui indicada.

L’acupuntura veterinària moderna utilitza agulles, electroacupuntura, calor, massatge i làser de baixa potència per estimular els punts d’acupuntura.

 

Si vols més informació, o saber si l’acupuntura podria ajudar al teu menut, no dubtis en contactar-nos.

L’acupuntura en petits animals, està indicada sobre tot en problemes generals com, per exemple:

Problemes múscul-esquelètics, artritis i patologies de discs vertebrals.

Problemes de pell (per exemple, en la dermatitis acral per llepat)

Problemes respiratoris (com l’asma felí)

Problemes gastrointestinals (per exemple, diarrees)

Alguns problemes de reproducció

Fitoteràpia

La fitoteràpia, es “la farmàcia de la mare natura”, i, per tant, podem dir que es el tractament, prevenció o pal·liació d’una malaltia mitjançant plantes medicinals.
Les plantes medicinals amb fins curatius es una pràctica que s’ha utilitzat des de temps immemorial. A través de l’evolució, els animals han desenvolupat una íntima relació amb les plantes medicinals.
Les plantes produeixen dos tipus de compostos:

Els principals, que aporten tot allò necessari per a que un ser viu es mantingui amb vida (hidrats de carbó, greixos, hormones, vitamines i enzims), en definitiva, el que ens aporten els aliments.
Els secundaris, no tenen cap valor energètic, però aporten substàncies denominades “medicinals” (tanins, saponins, alcaloides i flavonoides).

S’utilitzen o bé, les parts de la planta, com les fulles, l’escorça, les tiges, les arrels; o la planta sencera, depenent de l’efecte desitjat. I es poden consumir mitjançant decoccions, infusions, tintures, pols i pastes.

L’Ayurveda junt amb la fitoteràpia Xinesa, possiblement posseeixen la més extensa herbolària del món, a més, la Xinesa, ocupa un lloc privilegiat entre totes les reconegudes per l’Organització Mundial de la Salut. Cadascuna escull una combinació de plantes, d’acord al patró de desequilibri en l’individu, dissenyant una fórmula específica per a cada pacient.
Els coneixements dels quals disposem en fitoteràpia oriental i occidental, fan que podem oferir un servei completament “integratiu”.

Contra cada patiment creix una planta.

Paracelso, segle XVI

Zoofarmacognosi aplicada

La zoofarmacognosi es una branca de la zoologia, en concret, es la ciència que observa als animals salvatges i com s’auto-mediquen i auto-dosifiquen. I ens parla de l’habilitat innata que tenen els animals de trobar en la Natura el que necessiten per recuperar l’equilibri físic i emocional.

El que pretenem amb aquest mètode de tractament, es permetre als nostres companys que connectin de nou amb el seu instint i que puguin seleccionar aquelles substàncies que trobarien a la Natura, per poder regular-se segons les seves necessitats.
La zoofarmacognosi aplicada, es de gran utilitat en cas de problemes de comportament derivats d’experiències traumàtiques (com el maltractament o l’abandonament), en el cas de que l’animal hagi patit una malaltia física o per reforçar la resposta immunològica.

Entre les substàncies emprades en les sessions, es torben els olis essencials, els olis vegetals i macerats, remeis herbals secs, argiles i hidrolats.
Emprar substàncies naturals i, a més, permetre a l’animal que sigui ell mateix qui seleccioni els seus remeis, ajudarà a limitar els efectes secundaris que, en molts casos, apareixen amb la medicació sintètica.

Les sessions de zoofarmacognosi aplicada es realitzen al domicili del pacient, que es el lloc on estarà més relaxat i obert a rebre tractament. A la clínica hi ha tants estímuls nous, que es complicat mantenir l’atenció i relaxar-se.

Un animal malalt es retira a un lloc aïllat i dejuna fins que el cos es restaura a la normalitat. Durant el dejuni només prendrà aigua i herbes medicinals que una intel·ligència heretada li ensenya a buscar instintivament.

Juliette de Baïracli Levy

Fisioteràpia i rehabilitació

La Fisioteràpia i rehabilitació veterinària, es la ciència dins de la medicina veterinària, que utilitza les tècniques fisioterapèutiques per millorar el benestar dels nostres animals, restablir i/o millorar la funció motora i el rendiment de l’animal de manera no invasiva.

Actua sobre l’aparell locomotor e influeix sobre altres sistemes orgànics com l’aparell circulatori, respiratori, limfàtic i nerviós.

Les seves aplicacions son diverses, més de les que ens imaginem, d’entre totes, guanya protagonisme en la recuperació post-quirúrgica, on volem que l’animal torni a la seva activitat diària el més ràpid possible evitant les seqüeles d’un repòs prolongat.

En la fase pre-quirúrgica, amb una preparació adequada.
En animals d’edat avançada, alentint els processos degeneratius propis de l’edat, que normalment cursen amb dolor i intolerància a l’exercici.
En animals amb malalties cròniques que cursen, per exemple, amb: asma, bronquitis, dermatitis, al·lèrgies alimentàries i/o ambientals,…
Finalment, en la prevenció i/o recuperació de lesions, en aquells animals amb major risc per la seva pràctica esportiva o de treball.

El dolor és inevitable però el patiment és opcional.

Buda

Altres

Consulta veterinària

Revisions mediques, plans de prevenció de salut per edats, implantació i alta de microxip, alta de passaport, test d’anticossos, vacunació…

Medicina interna

Diagnòstic de la malaltia i les seves causes més probables, tractament holístic de la causa i pal·liació dels símptomes utilitzant tots els coneixements que tenim en medicina integrativa. Realització d’un pla de tractament específic per a cada cas, segons les seves necessitats particulars.

Anàlisis clínics

Realitzem anàlisis de rutina en el mateix laboratori de la “Selva veterinaris”, s’inclouen els anàlisis de sang, d’orina, femtes, raspats de pell, citologies i biòpsies. Per als anàlisis més específics, comptem amb un laboratori extern que col·labora amb nosaltres.

Diagnòstic per imatge

Ecografia i radiologia digital

Cirurgia

Quiròfan totalment equipat amb equips de monitorització, i anestèsia inhalatoria.

Patricia Gonçalves

Cherry, Molly, Wendy y Salomon
Soluciones de medicina veterinaria que van mucho más allá del convencional. Después de años visitando a veterinarios con mis perros y gatos empecé a perder la esperanza en la medicina veterinaria convencional curativa y su afán en dar refuerzos de vacunas, pienso, antibiótico y cortisona sin mirar las causas de las enfermedades. Finalmente encontré lo que buscaba y qué más se adecua a mi forma de estar y a lo que quiero para mis mascotas. Medicina preventiva, y no, solamente curativa. Anna es sinónimo de dedicación completa, entrega total, pasión por su trabajo y por ayudar a los animales y a sus dueños

Rocío Martinez

Loky
Ens va ajudar en un problema que cap veterinari podia solucionar, en dues setmanes vam notar la diferencia. Te un tracte molt atent i sempre esta disponible quan tens algun dubte. Gracies, gracies, MOLTES GRACIES.

Siurana Porta

Persi
Hem tingut la sort de poder conèixer l’Anna amb el nostre gos Persi, amb un assessorament excel.lent. Conecta ràpidament amb les necessitats i et dóna molts recursos per tal que el teu animal tingui una qualitat de vida idònia i personalitzada. I A nivell humà un altre 10, en empatia, connexió i afecte. Gràcies Anna!!

Fins que un no ha estimat a un animal,
part de la nostra ànima roman adormida

– Anatole France