Blog

Actualitat i consells

Usos i aplicacions de l’acupuntura per a gossos

maig 14, 2024 | Benestar, Salut, Veterinari

A Pura Vida Animal apostem per teràpies alternatives com l’acupuntura, una teràpia dins la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) que s’encarrega d’equilibrar l’energia i ajudar el cos a l’autocuració. Avui volem resoldre algunes preguntes sobre el seu ús i aplicacions que potser no coneixes.

Per a quin tipus de gossos és apta l’acupuntura?

L’acupuntura és adequada per a una àmplia varietat d’animals, incloent-hi gossos, gats i cavalls. El més important és adaptar-nos específicament a les necessitats i condicions de cada individu, sense importar el tipus de pelut que sigui.

En quins casos és recomanable l’acupuntura per a gossos?

L’acupuntura es pot utilitzar per tractar diverses condicions i promoure la salut general dels animals. A continuació, us mostrem algunes de les aplicacions més comunes:

 1. Dolor crònic i agut
  L’acupuntura és molt eficaç en el maneig del dolor, especialment en casos d’artritis, displàsia de maluc i dolor postquirúrgic. Les agulles d’acupuntura ajuden a alliberar endorfines i altres substàncies naturals que alleugen el dolor.
 2. Problemes neurològics
  Ajuda en la recuperació de lesions nervioses, epilèpsia i altres trastorns neurològics. L’acupuntura estimula la regeneració nerviosa i millora la funció motora, afavorint una millor qualitat de vida pel teu gos.
 3. Problemes digestius
  Podeu millorar condicions com la gastritis, diarrea crònica i problemes de gana. L’acupuntura regula el sistema digestiu i promou l’absorció de nutrients i ajuda a mantenir una digestió saludable.
 4. Problemes respiratoris
  És eficaç en el tractament d’asma i bronquitis. L’acupuntura ajuda a obrir vies respiratòries i reduir la inflamació, millorant la respiració del teu gos.
 5. Problemes de pell
  Útil per tractar al·lèrgies, dermatitis i altres afeccions cutànies. Millora la circulació sanguínia i redueix la inflamació i ajuda a mantenir una pell sana i lliure d’irritacions.
 6. Problemes de comportament
  L’acupuntura ajuda a reduir l’ansietat, l’estrès i altres problemes conductuals. Promou un estat de calma i equilibri mental, millorant el benestar emocional del teu gos.

Quan no és recomanable l’acupuntura per a gossos?

Tot i que l’acupuntura és generalment una pràctica segura i recomanable, sempre és essencial consultar un veterinari especialitzat per determinar si aquest tractament és adequat per al teu company i dissenyar un pla de tractament personalitzat.

Situacions en què podria no ser adequada:

 • Condicions mèdiques greus: En casos de malalties terminals o condicions que requereixen intervenció quirúrgica immediata, l’acupuntura pot no ser l’opció primària.
 • Infeccions severes: Si el vostre gos té una infecció severa, és important tractar-la primer amb antibiòtics o altres medicaments abans de considerar l’acupuntura.
 • Fractures No estabilitzades: Les fractures òssies han de ser estabilitzades i tractades adequadament abans d’aplicar qualsevol teràpia d’acupuntura.

Beneficis addicionals de l’acupuntura per a gossos

A més de tractar les condicions esmentades, l’acupuntura ofereix diversos beneficis addicionals:

 • Millora del sistema immunològic: Ajuda a enfortir el sistema immunològic, fent que el teu gos sigui més resistent a malalties.
 • Equilibri Energètic: Promou l’equilibri energètic al cos del teu gos, contribuint a un estat general de benestar.
 • Manteniment de la Salut: És una excel·lent opció per al manteniment de la salut general i la prevenció de malalties.

Contacta amb nosaltres

Si vols més informació sobre aquest servei o tens algun dubte sobre com l’acupuntura pot beneficiar el teu gos, no dubtis a contactar amb nosaltres. Som aquí per ajudar-te a millorar la salut i el benestar del teu pelut. Correu electrònic: info@puravidaanimal.com

📲 Telèfon: 625 334 386
🌐 Lloc web: www.puravidaanimal.cat