Blog

Actualitat i consells

POR ALS PETARDS

juny 8, 2021 | Benestar, Salut, Veterinari

Avui, he volgut fer una entrada sobre la por als petards. S’acosta Sant Joan, la nit més llarga de l’any i de les més temudes per molts de vosaltres i pels vostres companys…

Segur que ja heu provat moltes coses, tancar finestres, posar la TV alta, comprimits sedants…

Doncs avui us porto alternatives per tractar les pors, ja sigui a petards o qualsevol altra cosa. I per suposat: respectuosa amb el teu company!

 

Els nutricèutics

Cada vegada els nutricèutics guanyen més popularitat, ja sigui com a tractament o com a suplement per a mantenir un bon estat de salut. Tant en nosaltres com en els nostres companys.

Els nutricèutics son els components de l’aliment o parts del mateix que aporten un benefici afegit a la salut.

Dintre d’aquesta categoria tenim la L-caseína, la L-teanina, L-triptòfan, glucosa, vitamines com la B3 i la B6… Tots aquests, ajuden a generar un estat de relaxació i benestar en l’organisme.

 

Fitoteràpia

La fitoteràpia, consisteix en administrar plantes medicinals amb la intenció d’aprofitar els seus efectes terapèutics.

Plantes com: l’arç blanc, la passiflora, el gessamí, la valeriana, la fulla de tell, l’espígol, la tarongina, entre d’altres. Tenen efectes sedants, ajuden a controlar la ansietat i la tensió nerviosa. Finalment, exerceixen un efecte calmant en la ment i les emocions.

 

Olis essencials

Son el resultat de la concentració de la matèria vegetal. Podem trobar, per exemple: l’ylang ylang, l’espígol, l’encens, la violeta hoja, la camamilla romana…

CBD

El cannabidiol, es un component psicoactiu de la planta del cànnabis, l’obtenció seria similar a la dels olis essencials. I entre els seus efectes terapèutics, podem trobar el de sedació i relaxació.

 

Acupuntura, nutriteràpia i fitoteràpia Xinesa

La Medicina Tradicional Xinesa  (a partir d’ara, MTX), considera que, la por, el terror, l’horror, els ensurts, estan relacionats amb l’element aigua. Dintre de l’element aigua, tenim els ronyons i la bufeta de la orina. De fet, es bastant comú tant els gossos com els nens, inclús no tant nens… quan tenen por, fer-se pipí al damunt.

Segons la MTC, el ronyó a més de la seva funció de depurar la sang, també emmagatzema l’energia vital. Per tant, en èpoques de molt d’esforç físic o baixa energia vital, acaben afectant a les pors.

A més, els ronyons estan situats en la zona lumbar, o sigui que un dolor lumbar, per la raó que sigui, pot augmentar les pors. O al revés, un ensurt terrible, també pot afectar a la zona lumbar.

En definitiva, la MTC ens dona unes eines per solucionar problemes emocionals, en aquest cas referents a les pors, que moltes vegades la medicina occidental, no ens dona.

Homeopatia

L’homeopatia el que fa es reequilibrar l’organisme.

Per tant, si hi han pors exagerades degut a un desequilibri intern, administrant el medicament adequat, tornem a l’equilibri. I per tant, a l’absència de patiment crònic.

 

Altres

A més també tenim opcions com els oligoelements (magnesi, sodi…), la tècnica Tellington Touch (a base de massatges i bandatges), o les flors de Bach.

Totes elles son igual de vàlides. No obstant, el que hem de tenir en comptes es: quina necessita el teu company.

Si el teu pelut es poruc constitucionalment parlant, necessitarà una teràpia que ajudi a reequilibrar l’organisme i regular aquestes pors exagerades (MTX, homeopatia).

Però si el que volem es un reforç per a moments en que hi hagin pics d’estímuls que poden generar por, sempre podem optar pels tractaments relaxants naturals (fitoteràpia, nutricèutics, olis essencials, oligoelements…).

 

A Pura Vida Animal podem ajudar-vos al tu i al teu company a gaudir d’una vida plena i sense pors que frenin aquest estat de benestar i felicitat. No dubtis en contacta’ns.

 

 

Anna Barberán Bultó

Veterinària holística i fundadora de Pura Vida Animal