Blog

Actualitat i consells

La lluna i la seva influència en les cirurgies

jul. 28, 2023 | Salut

Sabies que la lluna té una gran influència en les nostres vides i també en la salut dels nostres peluts? La lluna, aquest misteriós i brillant satèl·lit natural que ha captivat la humanitat durant mil·lennis, ha estat objecte de diverses creences i llegendes a totes les cultures. Però, què hi ha de cert en la influència de la lluna a la salut i el benestar dels éssers vius? Avui us explicarem com la lluna i la seva influència en les cirurgies dels nostres peluts i els fonaments científics darrere d’aquestes creences.

Coneixent la lluna més a fons: la influència lunar

La fascinació per la lluna ha inspirat innombrables llegendes i mites en diverses cultures. Des de déus i deesses de la lluna fins a éssers mítics associats amb les seves fases, la presència de la lluna a la mitologia és un reflex de la seva poderosa influència en la cultura humana.

La lluna té una relació especial amb el món natural. El concepte d’influència lunar es refereix als efectes que la lluna exerceix sobre la Terra i els seus éssers vius. Al llarg de la història, s’ha atribuït a la lluna un poder magnètic que pot provocar efectes com, per exemple, a les marees, on la gravetat lunar interactua amb la massa d’aigua dels oceans, creant marees altes i baixes. A més, s’ha estudiat com la lluna pot afectar l’agricultura, les collites i inclús el comportament humà i els seus estats d’ànim… i sí, també pot tenir un impacte en la salut dels nostres companys!

Com influeix la lluna en la salut animal? I en les cirurgies?

Nombrosos estudis han demostrat que la lluna pot tenir influència en el comportament d’alguns animals, com ara canvis en els patrons d’alimentació, activitat i aparellament. Tot i això, quan es tracta de la salut animal i les cirurgies, la investigació és més limitada i controvertida.

Alguns estudis suggereixen que les fases lunars poden influir en l’èxit de les cirurgies veterinàries, en la cicatrització de ferides i la resposta de l’organisme a la cirurgia. Alguns sostenen que fer una cirurgia durant una fase lunar específica pot millorar la recuperació de l’animal, mentre que en altres fases hi podria haver més riscos. Per això moltes vegades, per estar en sintonia amb la naturalesa, es considera el calendari lunar per programar cirurgies en peluts.

Molts veterinaris integratius, en sintonia amb la naturalesa, consideren el calendari lunar en programar cirurgies en gossos. Per què? Aquí algunes raons:

  • Seguint els ritmes naturals, com ara els cicles lunars, podem promoure un enfocament més holístic i en sintonia amb l’energia de l’univers. Això pot ajudar a crear un ambient més favorable per al benestar i la curació dels nostres peluts.
  • La influència de la lluna a les cirurgies de gossos i gats es basa en la idea que, igual que afecta les marees, també pot influir significativament en els fluids i líquids corporals, incloent la sang i els fluids del nostre cos. En considerar el calendari lunar, podem buscar moments en què la resposta dels líquids corporals sigui més equilibrada, cosa que pot afavorir la cirurgia i la recuperació.
  • La lluna pot afectar els fluxos d’energia en els éssers vius. Durant certes fases lunars, l’energia és més propícia per a la curació i la recuperació. Programar una cirurgia en sincronia amb aquests moments pot ajudar a optimitzar la resposta de l’organisme.
  • A més de la influència durant el procediment quirúrgic en si mateix, també s’ha suggerit que certes fases lunars podrien tenir un impacte en el període de recuperació posterior a la cirurgia. Es diu que les fases de la lluna poden afectar la sensibilitat de l’animal i la capacitat per tolerar el dolor, cosa que podria influir en el seu benestar i comportament durant la convalescència.

No oblidis mai consultar amb el veterinari!

El calendari lunar és un factor addicional que cal tenir en compte, sempre hem de confiar en l’experiència i el criteri de professionals veterinaris qualificats, ja que cada cirurgia és única i ha de ser avaluada individualment.