Blog

Actualitat i consells

Detoxificació hepàtica en gossos: protegint la salut del teu pelut

set. 29, 2023 | Benestar, Salut, Veterinari

Sabies que els nostres peluts estan exposats a un redemunt de TÒXICS? Totes aquestes toxines acumulades a l’organisme dels nostres companys poden comportar greus problemes de salut i, malgrat que l’organisme té els seus propis mecanismes per fer un “detox”, no són suficients per a l’altíssima exposició a tòxics que hi ha avui dia.
La detoxificació hepàtica és un procés necessari per eliminar totes aquestes toxines acumulades de manera eficient. En aquesta entrada de blog, explorarem el món de la detoxificació hepàtica en gossos i la seva importància per mantenir els nostres companys en el millor estat de salut.

L’acumulació de toxines a l’organisme

De la mateixa manera que nosaltres, els nostres peluts també estan exposats a una varietat de toxines al llarg de la vida. Aquestes substàncies nocives poden provenir de diverses fonts, incloent-hi les vacunes que els administrem, la seva alimentació i l’entorn on viuen. És essencial entendre d’on provenen aquestes toxines i com afecten la salut dels nostres companys:

  • Metalls pesats: Algunes vacunes i aliments processats contenen metalls pesants com el mercuri i l’arsènic. Aquests elements poden acumular-se al fetge dels gossos amb el temps, causant dany hepàtic i altres problemes de salut.
  • Agrotòxics: Els pesticides utilitzats a l’agricultura poden deixar residus en certs aliments que consumeixen els peluts. Aquests agrotòxics poden afectar negativament la salut, provocant una varietat de problemes, des de trastorns digestius fins a malalties més greus.
  • Micotoxines: Les micotoxines són substàncies tòxiques produïdes per fongs que poden contaminar els aliments emmagatzemats, com els cereals. Quan els gossos consumeixen aliments contaminats amb micotoxines, corren el risc de desenvolupar problemes hepàtics i altres trastorns.

La importància de la detoxificació hepàtica

El fetge és un òrgan vital al cos dels gossos, igual que al dels humans. Compleix una sèrie de funcions essencials, com ara la desintoxicació de l’organisme. La detoxificació hepàtica és el procés mitjançant el qual el fetge elimina toxines i deixalles del cos del teu gos, contribuint així a la seva salut i benestar general. Afortunadament, els gossos tenen aquests mecanismes naturals per eliminar toxines dels seus cossos. No obstant això, degut a l’alta exposició a toxines al món modern, aquests mecanismes no són suficients per mantenir la salut òptima dels nostres companys.

La importància de la detoxificació hepàtica en gossos recau en la capacitat per mantenir l’equilibri intern del cos caní, a eliminar toxines acumulades i mantenir-ne el funcionament adequat.  Quan el fetge funciona correctament, pot eliminar eficaçment les substàncies perjudicials, cosa que ajuda a prevenir malalties hepàtiques i altres problemes de salut relacionats.. Tot i això, si el fetge està sobrecarregat o no funciona adequadament, poden sorgir complicacions greus.

detoxificació hepàtica gossos

La detoxificació: un acte de cura responsable

Com a responsables, hem de prendre mesures proactives per protegir la salut dels nostres amics. A més de proporcionar una alimentació saludable i natural, així com una vida activa i amb visites regulars al veterinari, és fonamental dur a terme una detoxificació hepàtica almenys una vegada a l’any.

Els canvis d’estació, com l’arribada de la primavera, són moments ideals per fer una detoxificació. Durant aquesta temporada, el cos del teu gos es pot beneficiar especialment d’una neteja interna. La detoxificació hepàtica pot ajudar a prevenir i tractar una varietat de problemes de salut, des de trastorns digestius fins a malalties més greus.

En resum, la detoxificació hepàtica és una part vital per protegir-los de l’acumulació de toxines al seu organisme i garantir una vida llarga i saludable. Així que, com a responsables, assegurem-nos que els nostres companys rebin l’atenció que mereixen, incloent-hi una detoxificació hepàtica regular, perquè puguin gaudir d’una vida plena i sense preocupacions!