Blog

Actualitat i consells

Consells de salut per a gossos sènior: com donar-los una vida de qualitat

des. 28, 2023 | Benestar, Salut, Veterinari

Veure el nostre pelut fer-se vellet i com li surten pelets blancs pot entristir-nos, però és durant aquesta etapa que mereix més que mai el nostre afecte i atenció. A Pura Vida Animal, volem compartir amb vosaltres un manual de consells de salut per a gossos sèniors, per assegurar que els nostres companys gaudeixin d’aquesta fase de la vida amb la màxima qualitat possible. Queda’t a llegir aquesta entrada de blog!

Consells de salut per a gossos sènior:

  • Adapta la dieta per a una vida més saludable

A mesura que els nostres peluts envelleixen, les necessitats nutricionals canvien. La primera recomanació clau és consultar amb el veterinari per ajustar la dieta a una fórmula adequada per a la seva edat i condició de salut. Una nutrició equilibrada és essencial per mantenir la vitalitat i prevenir possibles problemes de salut associats a l’envelliment en gossos sènior.

  • Activitat física, amb compte

Tot i que l’activitat física continua sent crucial, és essencial adaptar l’exercici i l’esforç a les capacitats dels nostres peluts sèniors. Passejades curtes i tranquil·les són ideals per mantenir les seves articulacions en moviment sense sotmetre’ls a un esforç excessiu. L´activitat física moderada contribueix al benestar general i ajuda a prevenir el sedentarisme.

  • Revisions veterinàries regulars: la prevenció és la clau

Les visites al veterinari esdevenen encara més importants a l’etapa sènior. Programar revisions regulars permet detectar a temps possibles problemes de salut i abordar-los de manera eficaç. La prevenció i el monitoratge constant són essencials per garantir una vida plena i saludable per als nostres peluts grans.

  • Confort i descans

Proporcionar un lloc còmode, lluny de corrents d’aire i en un ambient càlid, és essencial perquè els nostres peluts sèniors descansin adequadament. Un espai tranquil i confortable contribueix al benestar emocional i físic que els permet gaudir d’un somni reparador.

  • Atenció a canvis de visió i audició

Amb l’edat, és comú que tant els gossos com els gats experimentin canvis en la visió i l’audició. Estar atents a senyals de deteriorament és fonamental per adaptar el nostre entorn a les seves necessitats. Brindar un ambient que consideri aquestes transformacions contribuirà a mantenir la seva comoditat i seguretat.

  • Manteniment dental amb rigor

Mantenir una bona salut i higiene dental és crucial en totes les etapes de la vida, però encara té més importància en gossos sènior. Garantir una bona salut bucodental mitjançant raspallats suaus i higienes dentals professionals ajuda a prevenir problemes dentals que podrien afectar la salut general dels nostres peluts sèniors.

  • Amor, atenció i empatia: els principals ingredients

Més enllà de les recomanacions pràctiques, l’ingredient essencial per al benestar dels nostres peluts més grans és l’amor incondicional. Brindar-los atenció constant, afecte i empatia és fonamental per mantenir la seva felicitat i enfortir el vincle especial que compartim amb ells.

En resum…

tenir cura dels nostres peluts sèniors implica una combinació d’ajustaments a la dieta, atenció veterinària regular, entorn confortable, observació de canvis i cures específiques. A Pura Vida Animal, advoquem per proporcionar als nostres peluts grans una vida plena i feliç.