Blog

Actualitat i consells

Alimentació per a gossos durant les vacances

juny 18, 2024 | Benestar, Nutrició, Veterinari

Les vacances d’estiu són molt a prop i molts de nosaltres estem emocionats de gaudir aquest temps al costat dels nostres peluts. Tot i això, un dels desafiaments comuns que enfrontem durant les vacances és com gestionar l’alimentació dels nostres companys fora de la rutina diària. Si aquest és el vostre cas, no us preocupeu. Aquí us oferim alguns consells pràctics per assegurar-vos que el vostre company segueixi tenint una alimentació saludable i el més natural possible durant les vacances.

Primer de tot: planifica

Teniu varies possibilitats, però tot dependrà del vostre destí:

1. Si compteu amb refrigeració per portar menjar cuinat o cru

Si a la vostra destinació hi podeu portar nevera o congelador, o inclús on aneu n’hi ha, portar el menjar de casa és una excel·lent opció. Podeu utilitzar una nevera portàtil per mantenir els aliments frescos. Si la vostra estada és perllongada, podeu considerar comprar el menjar al lloc de destinació o demanar en alguna botiga online i fer que l’enviïn directament al vostre allotjament.

2. Si no teniu possibilitat de gestionar-ho de manera cuinada o crua

En cas que no tingueu accés a refrigeració i no teniu possibilitat de gestionar-ho de manera cuinada o crua, no patiu! Aquí us presentem algunes alternatives:

 • Menjar deshidratat: El menjar deshidratat és una excel·lent opció. Es tracta de menjar BARF (Biologically Appropriate Raw Food) al qual se li ha tret l’aigua mitjançant processos d’assecat per aire, cosa que elimina la necessitat de refrigeració.
 • Menjar cuinat envasat en llaunes: Les llaunes de menjar cuinat són una opció convenient, sempre que trieu productes d’alta qualitat. Assegureu-vos de revisar els ingredients i la composició analítica per garantir que el vostre pelut rep els nutrients necessaris.
 • Menjar liofilitzat: El menjar liofilitzat és similar al deshidratat, però el procés de liofilització conserva més nutrients. Només cal afegir aigua per rehidratar-la abans d’oferir-la.
 • Menjar processat: En situacions excepcionals i per períodes curts, podeu recórrer al menjar processat. Trieu sempre la millor qualitat possible, amb ingredients de qualitat i una composició analítica adequada. Si la dieta base del vostre company és adequada i de qualitat, uns dies d’alimentació processada no li faran mal.

Consulteu amb el vostre veterinari

Abans de fer qualsevol canvi en la dieta del vostre pelut, és fonamental consultar amb el teu veterinari. Ells us poden proporcionar recomanacions específiques basades en les necessitats del vostre pelut i ajudar-vos a escollir les millors opcions d’alimentació.

Consells addicionals per a l’alimentació del teu pelut durant les vacances

 1. Proporcioneu aigua suficient
  Assegureu-vos que el vostre company sempre tingui accés a aigua fresca i neta, especialment en climes càlids. La hidratació és crucial per mantenir-lo saludable i feliç durant les vacances.
 2. Mantingueu una rutina d’alimentació
  Intenteu mantenir una rutina d’alimentació el més semblant possible a la de casa. Els gossos se senten més segurs i còmodes quan tenen una estructura establerta, fins i tot en un entorn nou.
 3. Controleu les porcions
  Viatjar i l’emoció de les vacances poden alterar la gana del vostre pelut. Controleu les porcions de menjar per evitar sobrealimentació o subalimentació. Ajusteu les quantitats segons l’activitat física que realitzin durant el dia.
 4. Introdueix nous aliments amb cura
  Si decidiu provar una nova opció d’alimentació durant les vacances, introduïu-la gradualment per evitar problemes digestius. Barregeu petites quantitats del nou aliment amb el menjar habitual i augmenteu la quantitat gradualment.
 5. Emmagatzemeu el menjar adequadament
  Independentment del tipus de menjar que trieu, assegureu-vos d’emmagatzemar-lo adequadament per mantenir la seva frescor i qualitat. Utilitzeu recipients hermètics per protegir el menjar de la humitat i la calor.

Gaudiu de les vacances amb el vostre pelut!

Les vacances són un moment per relaxar-se i gaudir tant per a vosaltres com per al vostre pelut. Amb una planificació adequada i seguint aquests consells, podeu assegurar-vos que el vostre company mantingui una dieta saludable i el més natural possible durant les vacances. Si teniu dubtes sobre quina opció és la millor per al vostre company, no dubteu a contactar amb nosaltres. Som aquí per ajudar-vos a fer que les vostres vacances siguin el més plaents i lliures d’estrès possible!